GELENEKSEL TARİFLER » Cevizli Baklava

MALZEMELER
10 avuç un
10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
½ su bardağı ılık su
Nişasta, un (açmak için)

Şurubu için;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı un
2-3 damla limon suyu
şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır.

HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir. 10 adet beze yapılır. Hamurlar nişasta, un karışımı ile ince açılır. Tepsiye kat kat döşenir. Ortasına bol ceviz serpilir. Baklava dilimlerine kesildikten sonra üstüne bol kızgın zeytinyağı dökülür. Kızgın fırında kızartılır. Yağı süzülür, soğuyunca ılık şurup dökülür.