GELENEKSEL TARİFLER » Cevizli Tel Kadayıf

MALZEMELER:
- 500 gr yaş tel kadayıf,
- 100 gr. margarin,
- 1 kase ceviz içi,
- 1 çorba kaşığı pekmez,

ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardağı şeker,
- 3 su bardağı su,
- yarım limon,

ÜZERİ İÇİN:
- Kaymak,

HAZIRLANIŞI:

Tel kadayıfı bıcak yardımıyla küçük parçalara ayırın. Margarini eritip tel kadayıfın üzerine döküp harmanlayın. Daha sonra margarinle yağlanmış tepsinin üzerine 1 çorba kaşığı pekmezi döküp margarinle yedirin. Tel kadayıfın yarısını tepsiye döküp yayın...Daha sonra başka bir tepsiyle tel kadayıfı presleyin. Ne kadar çok sıkışırsa o kadar iyi sonuç alırsınız...Preslediğiniz tel kadayıfın üzerine 1 kase öğütülmüş cevizi yayın...Kalan tel kadayıfı cevizlerin üzerine döküp başka bir tepsiyle yine presleme işlemi yapın. Var gücünüzle tel kadayıfı sıkıştırın...Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tatlınız kızarana dek pişirin...

   * Diğer tarafdan 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı su ile şerbetini kaynatın. Şerbet kaynayınca yarım limonun suyunu sıkıp yaklaşık 10- 15 dakika daha şerbetin rengi sararana kadat kaynatın.
    * Fırından çıkardığınız tatlıyı ılımaya bırakın. Tatlı ılıyınca ılıkdan az sıcak şerbeti üzerine yedire yedire dökün. Üzerini başka bir tepsiyle kapatıp şerbetini çekmesini sağlayın. Tatlınız oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın. Soğuyan tatlınızı dilimleyip kaymak ile servis edebilirsiniz...

AFİYET OLSUN!